La Cucafera de Tarragona i el Basilisc de Reus padrins de la Cucafera de Montblanc

El pròxim més de setembre, en el marc de les Festes de la Serra 2016 es presentarà la nova Cucafera de Montblanc. D’aquesta forma es veurà complert el procés que endegà l’Ajuntament fa mesos per tal de recuperar aquest element del seguici popular, documentat a la vila des del segle XIV.
La tasca de disseny i confecció realitzada pel taller reusenc  Avall, guanyador del concurs públic convocat per a tal, es donarà a conèixer durant la Mostra de Gegants i Bestiari del dia 4 de setembre al matí, a la plaça de Sant Francesc.

Per tal d’acompanyar la nova peça i esdevenir-ne els padrins, es comptarà amb la presència del Basilisc de Reus i la Cucafera de Tarragona. El Basilisc de Reus es tracta d’una figura mitològica creada l’any 2007 per l’artista reusenc  Manel Llauradó. Amb cap de gall, cua de serp, ales i cos de gripau és una de les bèsties més genuïnes de la capital del Baix Camp.
Per la seva banda, la Cucafera de Tarragona té un lligam especial amb la vila de Montblanc posat que la primera referència de la Cuca montblanquina és, precisament, arran d’una actuació que va fer a Tarragona. Això, sembla ser, va esperonar als tarragonins a crear la seva pròpia Cucafera. L’actual, però, va estrenar-se l’any 1991 a iniciativa de l’Associació de Veïns del Port i la seva construcció anà a càrrec d’Antoni Mas, Josep Fonoll i l’escultor montblanquí Josep Agustí. Amb l’apadrinament, les Cuques de Montblanc i Tarragona refermaran el vincle que les uneix i alhora s’establirà un de nou amb Reus i el seu Basilisc.

Sin título-1

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s