La Tarasca de Granada

Les tarasques i les cucaferes s’emparenten directament amb altres figures mitològiques de la cultura popular que referencien el costat fosc, l’inframón i les forces del mal com per exemple els dracs.

Aquesta vinculació es fa explícita a la ciutat andalusa de Granada, on la Tarasca pren més aviat l’aspecte d’un drac que no pas la fesomia més característica d’aquestes peces.

De nou, el Corpus és el marc on sorgeix aquesta manifestació, una festa amb especial arrelament a Granada per voluntat directa dels Reis Catòlics que volgueren que aquesta fos la festa principal de la ciutat.

La Tarasca de Granada se la representa com un drac amb les ales esteses i una dona dreta sobre del seu llom. Aquest maniquí és el que els granadins i les granadines coneixen com a Tarasca i té la particularitat de què cada any estrena un vestit diferent. Tots els sastres i les modistes de Granada consideren un honor poder vestir la Tarasca i el look de cada any no resta mai exempt de polèmica.

Cada dimecres de Corpus surt en processó conjuntament amb els capgrossos i és aleshores quan tothom pot veure el nou estilisme de la Tarasca. Des d’aleshores i fins al diumenge en què participa en la processó se la pot veure exposada davant de l’Ajuntament.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s